Shows en KCM

Voor de Agenda en Uitslagen van dit jaar klikt u op onderstaande afbeeldingen

Voor 2021 is nog geen agenda bekend

Alleen honden die opgenomen zijn in het NHSB (Nederlands Honden Stam Boek), in de bijlagen van het NHSB of in een erkend buitenlands hondenstamboek kunnen worden ingeschreven op een hondenshow. Indien de eigenaar in Nederland woonachtig is dient de hond te zijn opgenomen in het NHSB.

Op een tentoonstelling/show worden per ras de reuen en teven, door een ras–bevoegde keurmeester, apart van elkaar gekeurd. Bij het beoordelen van de honden neemt de keurmeester, naast de rasstandaard, ook andere regels die daarover gemaakt zijn en vastliggen in de Nederlandse “gedragscode voor exterieurkeurmeesters” en de internationale regels vastgesteld door de F.C.I. in acht. Honden die niet aan de rasstandaard voldoen, die een volgens de rasstandaard diskwalificerende fout vertonen of ernstige anatomische afwijkingen hebben waardoor de gezondheid van het ras wordt geschaad (onder meer conform de F.C.I. regels), worden gediskwalificeerd.

De Keurmeester kiest bij het kwalificeren van de honden uit de volgende kwalificaties:
Uitmuntend; voor honden die zodanig aan de Standaard voldoen dat een geringe afwijking of een kleine fout het ideale ras beeld niet verstoort en de kwaliteit van de hond zodanig is dat hij voor een kampioenschaps-prijs in aanmerking kan komen.
Zeer Goed; voor honden die in het algemeen aan de Standaard voldoen maar door enkele onvolkomenheden, die het ideale ras beeld verstoren, niet voor de kwalificatie “Uitmuntend” in aanmerking komen.
Goed; voor honden die nog wel aan de Standaard voldoen maar door verschillende afwijkingen het ideale ras beeld duidelijk verstoren, of door een ernstige fout niet voor een hogere kwalificatie in aanmerking komen.
Matig; voor honden die in te geringe mate aan de Standaard voldoen of door een zeer ernstige fout niet voor een hogere kwalificatie in aanmerking komen.

De honden worden volgens de vastgestelde klasindeling gekeurd. Uit de winnaars van alle reuen klassen (mits de hond minimaal een uitmuntend heeft gehaald) de “Beste Reu” gekozen en krijgt het C.A.C. (Certificat d’Aptitude au Championnat) en de reserve beste reu het reserve C.A.C. Daarna wordt, na de keuring van de individuele tevenklassen, uit de winnende teven van de verschillende klassen de “Beste Teef” gekozen. Ook hier krijgt een C.A.C. en een reserve C.A.C. Het C.A.C. geldt als één punt om een definitief kampioenschap te bereiken. Als het C.A.C. wordt toegekend aan een hond die al definitief Kampioen is, dan wordt het C.A.C. (administratief en achteraf) éénmaal doorgeschoven naar de hond die het reserve-C.A.C. heeft behaald.
Uit de Beste Reu en Beste Teef wordt daarna de beste van het ras = Best of Breed (BOB) gekozen, deze BOB vertegenwoordigt het ras in rasgroep 1 tijdens de “Winner” en wordt daarvoor automatisch uitgenodigd.

Jaarlijks organiseert Beauceron Vereniging Nederland haar KampioenschapsClubMatch waarbij alleen Beaucerons worden gekeurd conform de kynologische reglementen en rasstandaard. Alle deelnemers krijgen een kopie van de beoordeling en de resultaten worden gedeeld met de Raad van Beheer zodat de winner een uitnodiging krijgt voor de “Hond van het Jaar” verkiezing.

Onderstaand kunt u voor het verslag van de KCM kiezen.

In 2020 hebben wij de KCM in verband met Corona moeten aflasten.

Beauceron Vereniging Nederland reikt jaarlijks, tijdens haar KampioenschapsClubMatch, een Coupe de Beauté uit aan de eigenaar van de Beauceron die in het voorgaande jaar de meeste punten heeft gehaald via erkende CAC/CACIB tentoonstellingen in Nederland . Punten worden als volgt toegekend:
Baby/Pup                                           geen punten
Zeer Goed                                          2 punten